ALI RES GREMO NAZAJ K NARAVI?

Včasih se zdi, da bi vsi ljudje radi povedali, da živijo z naravo. Dobimo celo občutek, da smo trdno postavljeni na to pot. Potem pa ugotovimo, da to, kar je bilo včasih edina možna terapija za naše zdravje, danes ni več tako učinkovito, saj se izgovarjamo na čas za pripravo, na pomanjkanje dosegljivosti naravnih hranil ali pa preprosto zanikamo, da nam je lažje pogoltniti tableto in bolečine hitro minejo. Postali smo sanjači o čarobnih palčkah in takoj, ko nam kakšen naravni pripravek ne pomaga takoj, ga ocenimo, da ni dober!

KAJ JE ZDRAVJE?

Najbolj preprosto je, če rečemo, da je to odsotnost bolezni. Konvencionalna medicina odpravlja simptome, ne pa razlogov za bolečino. Ja, mogoče se lahko noga, hrbet ali roka operirajo in bolečine prenehajo. Naravno zdravljenje (alternativni pristop) pa ima popolnoma drugačno izhodišče, saj govori o ravnovesju telesnih sistemov – telesni, čustveni in duševni. Porušeno ravnovesje teh sistemov je razlog za bolečine in mnogo drugih obolenj, ki sčasoma lahko postanejo kronična.

Hrana je zdravilo in zdravilo je hrana!

Bodimo iskreni! Jemo zdravo? Se izgovarjamo na čas priprave, ki ga nimamo in posegamo po predpripravljeni hrani? Kakšne so vaše navade? Ste pretežki? Koliko pojeste čez dan prigrizkov? Koliko pojeste sveže zelenjave in sadja? Koliko kav popijete na dan? Koliko popijete vode? Kdaj hodite spat? Ste v stresu in se počutite tesnobni? Vas muči nespečnost? Koliko obrokov imate čez dan?

Vse to so vprašanja, ki bi si jih morali znati odgovoriti. Ko opletamo z besedo narava, dilem o prehrani ne bi smelo biti! Poznati moramo lastno telo, vzdrževati težo in se obnašati odgovorno do sebe.  Sezonska zelenjava in sadje sta najboljša za nas in to, kar zraste v našem podnebnem pasu. Alternativna medicina namreč ve, da ima naš planet energijo in če smo se rodili na določenem področju, imamo tudi mi energijo tega področja in sem spada tudi naša hrana.

Sploh veste, kako zdravi ste?

Večini ljudi se ne sanja! Kdaj moram k zdravniku? Kdaj si lahko pomagam sam s pomočjo narave? Našim prednikom je bilo to samoumevno. Najprej si pomagam sam! Zdravje ni naključno stanje, temveč bi morala biti naša izbira in vrednota. Z odgovornostjo do sebe, lahko tudi dedna obolenja včasih omilimo ali celo preprečimo. Kako pogosto telovadite? Ali kadite? Živite v onesnaženem okolju? Hodite na redne preglede ali jih kar odlagate v nedogled? Se bojite zobozdravnika? Kakšna je življenjska doba vaših prednikov? Imate konflikte v družini? Je vaše delo stresno? Se zvečer ne morete umiriti in zaspati? Greste kdaj s kolesom ali peš v službo? Postanete lačni tudi pozno zvečer? Imate nočno delo?

Življenjske okoliščine so včasih neprijetne, vendar se z samodisciplino lahko marsikaj uredi!

Naše telo ima izjemne sposobnosti samozdravljenja, če smo zdravi in imamo dober imunski odziv telesa. Pomagajmo si z naravo, saj nam daje odgovore že od nastanka človeka. Zdravilne rastline in lokalno pridelana hrana, so ključni napotek za naše dobro zdravje. Poglejmo se dobro v ogledalo in se vprašajmo nekaj ključnih vprašanj, kaj počnemo zase, da bi se dobro počutili! Primere vprašanj imate zgoraj v besedilu. Nikoli ni nič zamujeno in ne prelagajmo začetka našega novega dojemanja narave in njenih darov na naslednji teden!

Ste vedeli, da se kljub vsemu, kar 80 % svetovnega prebivalstva še vedno zateče po pomoč k zdravilnim zeliščem (podatek Svetovne zdravstvene organizacije)? Tudi moderna farmacija izdeluje prehranske dodatke iz naravnih zelišč. Na tržišču je res ogromno izdelkov, ki so plod raziskav in uporabe naravnih zelišč v prizadevanjih za boljše počutje človeka in živali.

Prvi je vaš osebni zdravnik! 

Takoj za njim bi moral biti zdravilec! Na tem področju res capljamo za drugimi državami, saj ima zelo malo zdravnikov dodatno izobrazbo s področja alternative. V Evropi se zelišča poglobljeno raziskujejo za medicinske namene in to že vsaj 80 let.

Ste že kdaj obiskali???

Specialista za akupunkturo, kiropraktika, homeopata, zdravilca, svetovalca za prehrano, strokovnjaka za hipnozo, ki lahko pomaga pri odvisnostih od cigaret ali hrane… 

Ste že naročili kakšno naravno prehransko dopolnilo?

Zelišča v kapsulah? Mogoče kakšno mazilo? Jemljete vitamine in minerale? Ste dosledni in porabite izdelek do konca ali po dveh tednih na to pozabite? Jemljete dodatke za hujšanje in mislite, da boste lahko pojedli toliko, kot ste do sedaj, ko ste imeli 10 let močno povečano težo? 

Imate bolečine v nogah, nočne krče, kolena vas bolijo in ne pomislite na to, kakšno težo nosite s seboj? 

Cele dneve posedate pred televizorjem in stokate, da ste takoj utrujeni, ko greste na sprehod? Ste vedeli, da se mišična masa po dveh mesecih mirovanja začne manjšati in da lahko kondicija telesa pade na minimum? Vendar potrebujete samo 3 mesece, ko se odločite, da boste vsak dan šli na sprehod, vsaj malo telovadili in se bo telo začelo popolnoma drugače odzivati. Celo imunski sistem je boljši. 

Ste si kdaj priznali, kolikokrat grizljate čez dan, med obroki, razne malenkosti in govorite sami sebi, da ne veste, od česa se redite? Kakšno suho slivo, mogoče orešček, majhno rezino kruha s salamo, kakšen košček sira, ledeni čaj ali sadni sok, pol litra mleka, sadni jogurt, sladoled…. Hitro se sešteje v majhen obrok, ki bi ga lahko izpustili, saj povsem po nepotrebnem obremenjuje telo. 

In za konec!

»Nazaj k naravi« ni samo ideja. Tudi za to potrebujemo disciplino in odgovornost do sebe. Smo del narave in vseh živih bitij, čeprav imamo polno navad in načinov življenja, ko bolj zgleda, da smo izgubili kompas in da nam je vseeno, kako se počutimo v svoji koži. Poberete papirček na tleh in reciklirate odpadke ali vam hrana ostaja in jo zavržete in to vedno znova?  Ste disciplinirani samo takrat, ko vas prestraši vaš osebni zdravnik in vam postavi kakšno resno diagnozo? 

Se imate res radi? Imate res radi naravo? Danes se nihče več ne more izgovarjati, da nima dostopa do informacij. Vse ostalo je zgolj izgovor, da bomo začeli naslednji ponedeljek hujšati in ta izgovor, kaj vse bomo naredili zase, potem večno uporabljamo. Zakaj ne danes?

Ne spreglejte!

Najbolj prodajano

Vaše zdravje si zasluži vso vašo pozornost.

Preverite izbor najbolje prodajanih izdelkov Sanabela s katerimi boste okrepili svoje zdravje in lepoto …