Krčne žile

Krčne žile se najpogosteje pojavijo na zadnji strani meč in notranji strani nog. Najpogosteje se pojavijo zaradi kronične insuficience. S kisikom bogata kri v noge priteka po arterijah in se vrača nazaj v srce v venah. Da kri zaradi težnosti ne bi odtekala nazaj v noge, vene vsebujejo zaklopke in so obdane z mišicami, ki kri potiskajo navzgor. Pri nekaterih ljudeh pride do okvare ali ošibitve zaklopk, tako kri zastaja v venah.

Povečan pritisk krvi v venah povzroči, da se vene napihujejo in vijugajo, dokler ne iztopije kot krčne žile. Krčne žile lahko spremlja bolečina. Pojav krčnih žil je pogostejši pri ženskah.

Pogojen pa je tudi z dednostjo, starostjo, pretirano telesno težo, pojavijo pa se lahko tudi v nosečnosti. Prvi znaki so bolečine v nogah ob dolgotrajnem stanju, občutek napetosti, srbenje, ščemenje, pekoča bolečina in oteknje gležnjev kot posledica razlitja tekočine v okoliško tkivo.

Blage oblike krčnih žil lahko pogosto zdravimo sami in sicer, da pogosto počivamo med stanjem in sicer z rahlo dvignjenimi nogami. Gimnastične vaje, hoja, masaža nog, izmenjevanje hladnih in toplih kopeli, umivanje nog. Pomembno je, da pijemo dovolj tekočine (2-3 litre), pomembna je tudi zdrava prehrana, ki vsebuje čim več vlaknin, ki nam omogoča tudi izgubo odvečnih kilogramov, ki so prav tako vzrok za krčne žile.

Masažo izvajamo z mazili, ki vsebujejo ognjič, ekstrakti divjega kostanja, hamamelis in podobna preparati, ki pomirjajo otekla mesta. Pomembno je, da mazila ne masiramo pregrobo. Čez dan pa lahko nosimo kompresijske nogavice, ki prav tako preprečujejo otekanje nog.

Ne spreglejte!

Najbolj prodajano

Vaše zdravje si zasluži vso vašo pozornost.

Preverite izbor najbolje prodajanih izdelkov Sanabela s katerimi boste okrepili svoje zdravje in lepoto …