Luskavica

Luskavica je dolgotrajna avtoimunska bolezen, za katero so značilni madeži, ki so običajno rdeči in srbeči. Na vrhu rdečega madeža so beli madeži podobni luskam.

VZROKI:

Ponavadi so vzroki luskavice genetskega izvora. Simptomi se pogosto poslabšajo v zimskem času in z določenimi zdravili naprimer kot so nesteroida,protivnetna zdravila.

Zelo veliko vlogo pri luskavici imajo razne okužbe in psihološki stres. Luskavica ni nalezljiva.

Za luskavico ni zdravila, vendar lahko različni načini nadzorujejo siptome luskavice.

Na kakšen način si lahko pomagamo pri luskavici?

  • Nega mora biti vsakodnevno čiščenje kože, in koža mora biti navlažena skozi cel dan (To je ena izmed najučinkovitejših in najlažjih stvari za razdraženo kožo).
  •  Izberete vlažilec, ki temelji na tem da vlaži ozračje in s tem tudi telo.
  •  Izberite kremo, ki je naravna.
  •  Čez dan nanašajte na prizadete predele

REŠITVE ZA LUSKAVICO!

Za luskavico je značilno intenzivno srbenje kože kar ima za posledico praskanje in motenja spanca.

Praskanje je težko nadzorovati in ima lahko posledice: pri stanju otrokove ali odrasle kože – spraskana koža je bolj izpostavljena, zato je večje tveganje okužb.

Zelo pomembno je, da se znamo spoprijeti z luskavico

  • VLAŽILEC V PROSTORU – uporabljajte vlažilec v vašem domu, še posebej če je zrak suh in vroč, ker pomaga zadrževati vlago na koži
  • KOPEL –naredite si vsakodnevno kopel, ker pomirja srbenje in odstrani suho kožo. Temperatura vode ne sme biti prevroča in ostra mila lahko še posebej povečajo suho kožo.

PROGRAM ZA VAŠ VSAKDAN  ZA NEGO LUSKAVICE

PILING  Zeolit – Sanabela ( naravni mineral klinoliptolit ) je izjemno hranljiv in deluje proti razdraženosti.

Uporaba:  z vodo navlažimo predel obolele kože, nikakor ne poskušajte brisati z brisačo.

  • Nanesite zeolit na predel kože in pustite 15 minut do 30 minut delovati. Nato se oprhajte in nanesite kremo Sanabela – konopljino mazilo , ki je edinstvena nega za luskavico, ki kožo hrani in vlaži.

KOPEL Z ZEOLITOM

Uporaba: pri kopeli z zeolitom – Sanabela  temperatura vode ne sme presegati 30°C.

  • V vodo damo 1 čajno žličko zeolita. Zeolit ustavi razvoj bakterij in pomirja pred izsušenostjo kože, je izjemno bogata čistilna osnova, ki ne vsebuje mila. Koža bo nahranjena in navlažena.

Nega z konopljinem mazilom – Sanabela je zelo priporočljiva , ker je izjemno hranljiva in pomirja srbečico, sproži produkcijo lipidov in proteinov, bori se proti adheziji, ohranja neokrnjenost kožne bariere in deluje protivnetno.

Uporaba: nanašanje konopljinega mazila Sanabela je odlično po pilingu, kopeli,  uporablja se  za dnevno in nočno nego telesa ( obnavlja kožo in ne tanjša povrhnjice .

Ne spreglejte!

Najbolj prodajano

Vaše zdravje si zasluži vso vašo pozornost.

Preverite izbor najbolje prodajanih izdelkov Sanabela s katerimi boste okrepili svoje zdravje in lepoto …