Provitamin B5 (Pantenol)

Panetenol je prekurzor vitamina B5 in omogoča hidratacijo ter mehčanje kože. V telesu se spremeni v aktivno obliko vitamina B5 pantotensko kislino. Pantenol je alkoholni analog vitamina B5 in je njegov prekurzor oz. provitamin. Navadno se ga pridobiva iz določenih delov rastlin. Pantenol je pogost dodatek kozmetičnim pripravkom, saj omogoča hidratacijo in mehčanje kože ter ima dobro sposobnost prodiranja v globino kože.

Pantenol je alkoholni analog vitamina B5 in je njegov prekurzor oz. provitamin. Navadno se ga pridobiva iz določenih delov rastlin.

Pantenol je pogost dodatek kozmetičnim pripravkom, saj omogoča hidratacijo in mehčanje kože ter ima dobro sposobnost prodiranja v globino kože. Ko pride v notranjost, se spremeni v pantotensko kislino, ki je aktivna oblika vitamina B5. Skupaj s cisteaminom in adenozintrifosfatom tvori koencim A, ki je nenadomestljiv in bistven pri metabolizmu, delovanju, razvoju in obnavljanju kožnih epitelijskih celic.

Uporablja se ga v kremah in losjonih za nego blago poškodovane kože, pri sončnih opeklinah kože, razdraženi in predvsem kronično suhi koži. Poleg izrazitega hidratacijekega učinka pantenol tudi pospešuje delitev celic ter deluje protivnetno. Ker tako dobro prodira v kožo, zmanjšuje vidne gubice, saj v globini kože spodbuja nabiranje vode. Pantenol je tudi primerno sredstvo za boj proti aknam, ker zavira rast bakterij.

Skozi kožo prehaja tudi do lasnih korenin, kjer pospešuje obnavljanje celic in tako ohranja vitalnost las.

Uravnava vlažnost las in lasišča ter preprečuje cepljenje konic, krepi lase ter jim daje voljnost in sijaj. Praktično je netoksičen in je primeren tudi za oralno uživanje. Tudi v primeru uporabe kot prehransko dopolnilo se pantenol v našem telesu preoblikuje v aktivno obliko vitamina B5, pantotensko kislino.

Ne spreglejte!

Najbolj prodajano

Vaše zdravje si zasluži vso vašo pozornost.

Preverite izbor najbolje prodajanih izdelkov Sanabela s katerimi boste okrepili svoje zdravje in lepoto …