Rman, Navadni (Achillea millefolium)

Navadni rman
Lat: Achillea millefolium
Ang: Common yarrow

Rastlino najpogosteje najdemo na travnikih. Pripravki iz rmana delujejo protivnetno, blagodejno na prebavni trakt ter poleg mnogih drugih latsnosti spdbujajo tudi nastanek in izločanje vode.

Splošni opis:

Navadni rman največkrat najdemo na travnikih in gozdnih obronkih. Pripravki navadnega rmana delujejo antiflogistično (protivnetno) in spazmolitično (sproščanje krčev), zaradi česar se jih veliko uporablja pri želodčnih in črevesnih motnjah, pri obolenjih žolčnika in mehurja, srca in ven ter pri menstrualnih težavah. Deluje tudi kot antipiretik (sredstvo proti vročini), diuretik (spodbuja nastanek in izločanje vode) in uroantiseptik (razkužilo za sečila).

Znano je, da pripravki navadnega rmana znižujejo krvni tlak, blažijo seneni nahod, izboljšujejo prekrvavitev ven, utrjujejo vene pri krčnih žilah in delujejo tudi uspavalno.

Listi navadnega rmana pospešujejo strjevanje krvi in se jih velikokrat uporablja pri zaustavljanju krvavenja iz nosu. Eterično olje, ki je temno modre barve, se uporablja za zdravljenje sklepnih vnetij. Natiranje prsi z eteričnim oljem navadnega rmana pripomore k hitrejšemu okrevanju pri gripi ali prehladu.

Ne spreglejte!

Najbolj prodajano

Vaše zdravje si zasluži vso vašo pozornost.

Preverite izbor najbolje prodajanih izdelkov Sanabela s katerimi boste okrepili svoje zdravje in lepoto …