So domače maske za obraz res dobra ideja?

Zagotovo ste med večernim surfanjem po internetu že odkrili številne ”recepte” za domače maske za obraz ali lase. Tudi v revijah pa ne manjka podobnih nasvetov za domače pilinge in podobne pripravke. Ste katerega izmed njih že preizkusili na lastni koži (ali laseh) ali pa recept vsaj shranili za kasnejše testiranje. Pa je to res dobra ideja?

Hladen jogurt je morda res prijeten za kožo, a na njo ne bo imel kakšnega posebnega učinka. Rajši ga pojejte za zajtrk, kot pa da ga zmešate s kakšno začimbo in namažete po obrazu. Medtem ko jogurt morda res ni škodljiv, pa so kakšne mešanice in nekatere pogoste sestavine domačih receptov lahko. Prva težava je v reakciji sestavin drugi na drugo, česar doma ne moremo napovedati, v pH vrednosti, v koncentraciji sestavin. Potem pa so tu še sestavine, ki se pojavljajo v številnih receptih, naši koži pa lahko naredijo precejšno škodo. Pogosto uporabljene, a hkrati škodljive za kožo so soda bikarbona, limona in sladkor.

Soda bikarbona, limona in sladkor

Soda bikarbona je stalna gostja receptov za nego kože na obrazu, a kaj ko njen bazični pH ne ustreza naši koži. Podobna težava se pojavi pri limoni, le da je njen pH kisel, hkrati pa naredi še kožo bolj občutljivo na svetlobo. Namesto, da bi pomagala nečisti in mastni koži, jo izsuši, lahko povzroči njeno luščenje ali celo opekline, če po uporabi limone zakorakamo na sonce. Kaj pa sladkor? Grobi sladkorni delci niti približno niso ustrezni za piling obraza, odsvetujejo se tudi za piling telesa. Povrhnjico namreč lahko poškodujejo ali razdražijo, nasploh vse, kar si ne želite pri negi kože,

Zato se je velikokrat bolje obrniti h kupljeni kozmetiki, ki je preizkušena in izdelana v skladu s takšnimi ali drugačnimi standardmi. Če si želite uporabljati bolj naravne izdelke, vam svetujemo, da se namesto v kuhinjo odpravite raziskovat naravno kozmetiko. Lahko se tudi posvetujete z dermatologom in poiščete kozmetiko, ki ustreza vaši koži na dolgi rok.

Ne spreglejte!

Najbolj prodajano

Vaše zdravje si zasluži vso vašo pozornost.

Preverite izbor najbolje prodajanih izdelkov Sanabela s katerimi boste okrepili svoje zdravje in lepoto …