Spomladi ne pozabi na zaščito!

Pomlad je tu, pravzaprav nam je mahala v pozdrav že od začetka februarja, in sončni dnevi nas vabijo ven. Na sprehod, na kavico, v hribe ali na morje. Ko se komaj zbudimo iz zimskega spanja, običajno še ne pomislimo na to, da bi morali uporabiti kremo z zaščitnim faktorjem, a s tem koži počasi delamo škodo. Kremo z zaščitnim faktorjem (SPF) bi namreč morali uporabljati skozi celo leto. Ja, tudi pozimi! In ne, ne samo, kadar smučate ali deskate na snegu, temveč vsakič, ko več časa preživite na soncu. Spomladi pa se UV sevanje kar 10 x poveča v primerjavi z zimskim! Še vedno mislite, da naj krema z zaščitnim faktorjem ostane v omarici do poletja?

O tveganjih izpostavljanja UV žarkom ste v zadnjih letih najbrž že veliko slišali. Ne samo, da sončni žarki povečujejo tveganje za nastanek kožnega raka, temveč tudi škoduje videzu kože, povzroča njeno staranje, sončne pege in, seveda, opekline. A tu se bomo raje osredotočili, kako prijetno preživeti prve spomladanske dneve zunaj, brez da bi nenamerno škodili svoji koži.

Kako zaščititi svojo kožo?

Veliko pudrov in BB krem ima zaščitni faktor, ki pa žal ne pokrije vse kože, izpostavljene soncu. Hkrati bi morale puder nanesti v veliko večji količini kot jo redno uporabljamo, zato se ne zanašajte samo na SPF zaščito v vsakdanjih kozmetičnih izdelkih. Izberite primeren SPF  za vašo polt. Določite ga glede na to, kako hitro vas opeče in kako hitro porjavite, preverite pa tudi rok uporabe krem, ki jih imate že doma. Stara krema z zaščitnim faktorjem namreč ne bo zaščitila vaše kože! Ko veste, da boste nekaj časa preživeli zunaj, jo nanesite na kožo, kjerkoli bo izpostavljena soncu, še posebej pozorni pa bodite med 10. in 16. uro, ko je sonce najmočnejše.

Kljub temu ne pozabite, da je preživljanje časa zunaj odlično za naše telo. Gibanje na svežem zraku deluje protistresno, na soncu tudi ”nabiramo” vitamin D! Ob tem pa ne zanemarjajte zdravja vaše kože in jo ustrezno zaščitite :)

Ne spreglejte!

Najbolj prodajano

Vaše zdravje si zasluži vso vašo pozornost.

Preverite izbor najbolje prodajanih izdelkov Sanabela s katerimi boste okrepili svoje zdravje in lepoto …