TEA3 KREMA

Kaj je glivična okužba stopal?

Včasih to okužbo imenujemo tudi atletsko stopalo. Povzročajo ga glivice, ki so na koži pri vseh ljudeh, vendar pa se včasih, iz različnih razlogov, pretirano množijo.

Simptomi glivičnega obolenja so luščenje kože med prsti, rdečina, srbenje, drobni izpuščaji ob straneh stopala in okužba nohtov, ki se razbarvajo, odebelijo in postanejo krhki. 

Kaj povzroča glivično okužbo?

Glivice, ki povzročajo okužbe stopal, so iz skupine Trichophyton in lahko istočasno, ko prizadenejo stopala, povzročijo tudi okužbo v dimljah in notranjem delu stegen. 

Kdaj moramo biti še posebej pozorni pri glivičnih okužbah?

Kadar koža poka do krvi, lahko pride do sekundarne okužbe. Še posebej so temu podvrženi ljudje, ki imajo zelo mehko in občutljivo kožo.

K zdravniku moramo, kadar se tudi po dveh tednih zdravljenja stanje ne izboljša ali se po enem mesecu ne pokaže nobena sprememba na bolje. Če stopalo oteče in pordeči, je lahko to znak resne okužbe.

Zmotno je mnenje, da se okužimo samo v telovadnicah ali bazenih, čeprav je res, da tam glivice najbolje uspevajo zaradi toplote in vlage.

Ali so zdravila brez recepta res učinkovita pri boju z glivicami?

Zdravila brez recepta, ki so namenjena negi glivične kože, bi morali imeti v vsaki omarici za zdravila, saj ta okužba pogosto napreduje počasi in če smo pozorni, ko nastanejo blage težave, kot so srbenje in suha koža, lahko ustavimo razmnoževanje glivic.

Ko je okužba napredovala, moramo biti res vztrajni, saj traja zelo dolgo, da se rešimo te nadloge. Ko vidimo spremembo na bolje, je dobro, da vztrajamo z mazanjem prizadetih delov vsaj še en mesec.

Tudi zdravila brez recepta delujejo, ko smo vztrajni. Ob zapletih pa moramo nujno obiskati zdravnika. Za zdravila brez recepta, ki so naravnega rastlinskega izvora, je bilo narejenih kar nekaj medicinskih študij. Še posebej velja to za olje čajevca.

Zdravila na recept in njihovi učinki

Tablete, ki vsebujejo protiglivična zdravila, so zelo učinkovite in lahko pozdravijo okoli 50 % okužb nohta, vendar imajo neprijetne stranske učinke in lahko celo poškodujejo jetra. Drugi stranski učinki so tudi glavoboli, slabosti in nespečnost. Posredno lahko učinkujejo tudi na zdravila za redčenje krvi in na kontracepcijske tablete.

Kako si pomagamo z naravnimi dopolnili?

Koristno je, da v času glivične okužbe telesu pomagamo z vitaminom C, ki podkrepi imunsko delovanje telesa. Najbolj učinkovite naravne rastline v boju z glivicami so olje čajevca, olje čajne mirte, česnovo olje in ognjič.

Vsekakor pa moramo biti zelo pozorni na stranske učinke olja mirte, saj spremeni kemijske značilnosti kože in pa ognjiča, ki ga ne bi smeli nanašati na zelo razdraženo kožo, ki je inficirana. Vsa olja moramo redčiti vsaj v razmerju 1:4. 

Olje čajevca

Olje čajevca se pridobiva iz listov rastline, s postopkom parne destilacije. Iz 100 kilogramov listov pridobimo manj kot 2 kg olja. Olje je izredno močno in učinkovito, vendar je zelo varno za uporabo, saj so alergije na to olje izjemno redke.

Olje čajevca vsebuje skoraj 100 različnih spojin. Uporabljali so ga že staroselci v Avstraliji in si z njim lajšali prehlade, okužbe kože, vnetja v ustni votlini in žrelu, opekline in celo obolenja, podobna luskavici.

Farmacija ga uporablja v kozmetiki (kreme, šamponi, ustne vode…) in aromaterapiji. Olje čajevca ima medicinsko podprte študije, ki so potrdile njegovo močno protivnetno in protivirusno delovanje. Nerazredčenega olja nikoli ne uporabljamo za nanašanje na sveže rane in se obvezno izogibamo stika z očmi in ušesi.

Krema z oljem čajevca iz Sanabele – TEA3

TEA3 krema vsebuje le naravne in kvalitetne sestavine ter izvlečke, ki varujejo kožo nog, stopal in nohtov na rokah in nogah. Visoka vsebnost eteričnega olja kvalitetnega BIO čajevca je glavna sestavina, ki neguje kožo in nohte. Krema poskrbi za neprijetne vonjave stopal, jih dezodorira, osveži ter nevtralizira učinke znoja.

  • Krema se hitro vpije in ne masti kože.
  • Krema neguje kožo stopal in nohte ter preprečuje neprijeten vonj. Po nanosu je koža negovana in imamo občutek lahkih stopal.
  • Kremo uporabljamo za nego in zaščito ter za preprečevanje neprijetnih vonjav, okužb z glivicami na stopalih, v dimljah ali na notranjem delu stegen ter za redno nego stopal, če imamo razpokano kožo med prsti, zelo krhke nohte ali pa izredno suho in pokajočo kožo na stopalih. Krema je idealna tudi za težave z razpokami na petah. Po nanosu je koža tudi prijetnega vonja in dezodorirana.

Kremo nanašamo 2x na dan za redno nego. Če imamo okužbo z glivicami, krhke nohte in srbečo kožo, kremo nanašamo do 4x na dan. Obvezno nanašamo kremo na umito kožo.

Zgornjo površino nohta, ki poka in se lušči v plasteh zaradi glivične okužbe, najprej popilimo in nato nanašamo TEA3 kremo.

V Sanabeli lahko naročite tudi olje čajevca, ki ga nanašate direktno na hudo prizadete glivične nohte na nogah ali ga uporabljate za zatiranje jajčec uši.

Kremo lahko uporabljamo tudi za nego kože, ki jo je prizadel herpes. Učinkuje tudi pri kožnem prhljaju, aknah, pikih insektov, površinskih ranah, pri vaginalnih okužbah, turih ali ognojkih in pri občutljivi srbeči koži, nagnjeni k dermatitisom.

Krema vsebuje olje čajevca, cink, propolis, E vitamin, olje manga in mandljevo olje.

 

Drugi nasveti za okužbe z glivicami

Nosimo čiste in suhe nogavice ter prezračimo čevlje po vsaki uporabi.

Poleti hodimo bosi in v lahkih obuvalih. Nohte si vedno strižemo naravnost, da preprečimo širjenje glivične okužbe. Močno potenje lahko dodatno preprečimo z uporabo pudrov, vendar ne smejo vsebovati koruznega škroba, saj lahko ta še pospeši razraščanje glivic.

Obvezno skrbite zato, da pilico in škarjice za nohte vedno razkužite.

Redno perite copate, zračite obutev in prekuhavajte nogavice in brisače. Zračite kopalnico in preden odložite mokro brisačo v koš za perilo, jo obvezno posušite. S tem boste poskrbeli za zračnost vlažnih prostorov in oblačil.

V času glivične okužbe dimelj in stegna, ne nosimo tesnega spodnjega perila (boxerce) in tesnih kavbojk. Izogibamo se tudi nošenja sintetičnih oblačil, predvsem nogavic.

Viri:

Ne spreglejte!

Najbolj prodajano

Vaše zdravje si zasluži vso vašo pozornost.

Preverite izbor najbolje prodajanih izdelkov Sanabela s katerimi boste okrepili svoje zdravje in lepoto …