Timijanov naravni gel

(1 mnenje stranke)

Gel 50ml

Slovenski proizvod

Timijan blagodejno vpliva na dihala, zato smo razvili gel z močnim vonjem, ki odpira zamašen nos in olajša dihanje. Eterična olja timijana prodrejo globoko v dihala in pomagajo pri močnih prehladih. Gel je lahek in se dobro vpije v kožo, tako da je ne masti in ne pušča madežev. Pri glavobolu ga namažemo na sence.

 • Odpira in sprošča dihalne poti.
 • Ščiti sluznico in kožo okoli nosu.
 • Lajša glavobole.

26,65  25,85 

Kupci priporočajo - Sanabela
Zaupanje v nakup - Sanabela

Opis

Mazilo v tankem sloju, večkrat dnevno nanesite na nosnice oz. druga prizadeta mesta. Mazilo lahko s krožnimi gibi tudi vtiramo v sence ali na prsni koš. Po potrebi mesto obolenja prej očistitite z nežnim milom in toplo vodo.
Mazilo lahko uporabljate neomejeno dni, večkrat na dan.

Timijan Gel

 • Odpira in sprošča dihalne poti
 • Ščiti sluznico in kožo okoli nosnic
 • Blagodejno deluje pri prehladu
 • Daje občutek olajšanja pri glavobolih
 • Regenerira kožo okoli nosnice

Količina: 50 ml – SLOVENSKI proizvod

 

Prednosti nakupa Sanabela

Dodatne informacije

Timijan gel

Obstaja presenetljivo veliko aromatičnih vrst materine dušice, od 200 do 400, s širokim spektrom vonjev, okusov in načinov uporabe. V kulinariki je najbolj uporaben vrtni timijan (Thymus vulgaris). Limonin timijan (Thymus x citrodora) je prijetnega okusa po limoni in se uporablja za okusen pomirjevalni čaj, kot dodatek skuti, praženi zelenjavi in omakam za ribje in perutninske jedi.

Zgodovina:
Timijan so poznali že stari Egipčani, ki so ga uporabljali za balzamiranje trupel. Grki so s timijan uporabljali za odišavljenje pijač in sirov, Rimljani pa so že poznali njegove zdravilne lastnosti. Timijan so v zgodnjem srednjem veku prinesli v Evropo benediktinski menihi. Grajske gospodične so timijanove šopke zatikale izbrancem na oklep, da ji jih varovali pred zlimi duhovi. V času epidemije kuge je timijan veljal za najboljšo zaščito pred okužbo.Ljudsko izročilo pravi, da vrt, ki je poln materine dušice privlači vile. V stari Grčiji so lepe ljudi hvalili tudi tako, da so pravili, da dišijo po materini dušici.

Delovanje:
Aktivna učinkovina v timijanu je timol, ki dokazano deluje antiseptično in razkuževalno in je je že stoletja znano zelišče za lajšanje pljučnih bolezni in podporne terapije v obliki inhalacij. Pomirjevalno deluje pri kašlju. Blaži glavobol, če ga nanesemo v predelu senc. Za poživitev ga lahko nanesemo na predel ramen in vratu, ker blagodejno vpliva na zakrčenost mišic. V primeru prehlada in bronhitisa ga lahko nanesemo na prsni koš.

Področja uporabe:
Odlična pomoč pri  dihalih. Za sproščanje dihalnih poti.

VSEBUJE izvleček timijana in ognjiča ter naravna ETERIČNA OLJA evkalipta, poprove mete, timijana, jelke in nageljnovih žbic. Sestava je dodatno obogatena provitaminom B5 in alantoinom. Osnovo gela sestavlja naravni gel iz polisharadiov in aloje ter naravni derivati različnih žitaric.

Sestavine

Sestavine:
* Organske, BIO pridelave;
** Derivati rastlinskega izvora;
*** Iz naravnih eteričnih olj;

1 mnenje za Timijanov naravni gel

 1. M

  Mateja

  Otroški prehladi so lahko prav grozni. Moj sin se vsako jesen bori s hudim kašljem in polnim nosom. Ponoči se zbuja, ker ne more dihati. Ko ga namažm s timijanovim gelom, se kmalu umiri in zaspi. Prehlad pa tako skrajšamo za kar nekaj dni.

Podaj mnenje

🎁 Izberite svoje darilo!

Pri nakupih nad 40 EUR:

Brezplačna poštnina

Pri nakupih nad 60 EUR:

Omega 3 Omega 3

Razkužilo za roke Razkužilo za roke (x2)

Pri nakupih nad 100 EUR:

Oksimeter Oxi meter

Modni nahrbtnik Sanabela Modni nahrbtnik Sanabela

Title